Delta Indledning

Skandinaviens ældste bluesband gjorde sensationelt comeback ved årets Copenhagen Blues Festival i 2008. Bandet anses som nogle af de vigtigste grundlæggere af blues-scenen i Danmark tilbage i tresserne. I den senere udgave som Delta Cross Band fik de kæmpe succes i firserne. I forbindelse med Copenhagen Blues festival mente de gamle drenge, at det kunne være sjovt at samle bandet igen, idet det da var 40 år siden, det hele startede.
I spidsen for bandet stod Danmarks Mr. Blues: Troels Jensen, som desværre i 2020, gik alt for tidligt bort.
Nu i 2022 præsenteres publikum imidlertid for en ny og udvidet udgave af orkestret. Bandet har fået forstærkning af pianisten Henning Verner og Danny Linde aka ”Dee Boy Junior” (Zididada mfl.), der i mange år har haft Troels som sin gode ven og inspirationskilde.
Mundharperne spilles af mesteren selv: Jørgen Lang. Bag trommerne finder man den erfarne og vidt berejste Asmus Jensen. På Bas og vokal, møder man den navnkundige og meget benyttede session-musiker Knut Henriksen. Og på Guitar har man stadig Troels Jensens gamle ”sideman” siden 68, Thomas Puggaard-Müller, der i 2008 havde sit comeback på den danske blues-scene. Der spilles solid, velspillet og meget kompetent musik, der kommer langt ud i alle kroge af bluesmusikken.